Zorgboerderij Meerhoeve
Landzijde

Zorgboerderij Meerhoeve is al ruim tien jaar aangesloten bij Landzijde.

Landzijde is een overkoepelende organisatie van zorgboerderijen in Noord-Holland. Landzijde is AWBZ erkend en de boerderijen die bij Landzijde zijn aangesloten voldoen aan de landelijke kwaliteitsnormen. Landzijde schrijft op haar website:

 

LANDZIJDE IS HET CENTRALE LOKET VOOR LANDBOUW, ZORG EN WELZIJN IN NOORD HOLLAND.

LANDZIJDE STEUNT MENSEN MET EEN BEPERKING EN ZORGT DAT ZIJ EEN PRETTIGE PLEK VINDEN BIJ ZORGBOEREN. ZO HELPEN BOEREN MEE OM MENSEN EEN VOLWAARDIGE PLEK TE GEVEN IN DE MAATSCHAPPIJ. ZOWEL JONG ALS OUD EN VAN ALLE CULTUREN. EN, ZO WERKEN WIJ AAN EEN VITAAL PLATTELAND DAT VOOR IEDEREEN TOEGANKELIJK IS.

DE ZORGBOERDERIJEN DIE BIJ LANDZIJDE ZIJN AANGESLOTEN ZIJN ECHTE AGRARISCHE BEDRIJVEN IN NOORD HOLLAND. ZIJ BIEDEN OP HUN BEDRIJF ONDERSTEUNING AAN MENSEN DIE DAGBESTEDING NODIG HEBBEN. OP DE ZORGBOERDERIJEN KUNNEN MENSEN ECHTE DINGEN DOEN EN ECHT MEEDOEN. WERKEN! SAMEN MET BOER(IN) EN COLLEGA CLIËNTEN. HET MOTTO VAN LANDZIJDE IS NIET VOOR NIETS:

BIJ DE BOER, ELKE DAG BUITENGEWOON.

Kwaliteit laat je zien!

Het landelijk steunpunt Landbouw & Zorg heeft samen met andere betrokkenen het Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen ontwikkeld. Het keurmerk heeft de slogan ‘Kwaliteit laat je zien!’ en dat is niet voor niets. Het maakt voor iedereen zichtbaar welke kwaliteiten de zorgboerderij biedt aan de deelnemers.

Voor deelnemers en hun verzorgers betekent het keurmerk ‘Kwaliteit laat je zien’:

  • Daar krijg je kundige begeleiding
  • Het is een veilige plek
  • Ze werken er met heldere afspraken
  • Je persoonlijke ontwikkeling en welzijn staan hoog in het vaandel
  • Iedereen mag er komen kijken want ze zijn trots op wat ze zijn’

Sinds 2008 heeft zorgboerderij Meerhoeve zowel het kwaliteitscertificaat als het kwaliteitskeurmerk.

Stage

Om scholieren en studenten een stageplaats te kunnen bieden zijn we aangesloten bij Calibris. Calibris is een kenniscentrum voor leren in de praktijk in de zorg, welzijn en sport. Cailibris heeft Zorgboerderij Meerhoeve betiteld als erkend leerbedrijf.

Ben je geiinteresseerd in een stageplaats op de zorgboerderij? Neem dan gerust even contact met ons op!