Zorgboerderij Meerhoeve

Er zijn zeer veel activiteiten en werkzaamheden op onze boerderij. We delen de dagwerkzaamheden in naar de interesses en mogelijkheden van de zorgvragers.

Voor de dierenvriend

We hebben veel paarden en pony’s op de boerderij. Er is de mogelijkheid om mee te helpen met het verzorgen van de paarden en pony’s. Bijvoorbeeld de paarden buiten zetten, voeren, hokken schoonmaken, paarden poetsen etc.

Er zijn ook een aantal kleine erf dieren zoals konijnen, cavia’s, kippen, vogels, honden, poesen, schapen en geitjes. Ook deze dieren vragen elke dag de nodige aandacht.

Voor de groene vingers

Voor de ‘groene vingers’ hebben we een tuin met verschillende soorten sierheesters. Hier is seizoensgebonden werk in.

Ook hebben we een moestuin met verschillende soorten groenten zoals snijbieten, boontjes, kool en wortelen.

In de zomer van 2006 hebben we een tunnelkas gebouwd. Hier worden verschillende gewassen in geteeld, zoals hortensia’s voor de bloemisterij. Maar we kweken ook groenten in de tunnelkas zoals radijsjes, sla, tomaten en peultjes. Hier zijn ook genoeg heerlijke klusjes te vinden zoals water geven, onkruid wieden, zaadjes planten en natuurlijk het plukken van onder andere de rijpe tomaatjes!

Naast al deze werkzaamheden is er op het erf ook veel groen te vinden wat onderhouden moet worden. Zoals het gras maaien, of de windsingel snoeien.

Voor de klusser

Onderhoud van het erf en de omgeving is ook een onderdeel van de boerderij. Hierbij valt te denken aan onderhoud van de houtwallen, het maken van vogelkastjes en het repareren van konijnenhokken.

Hiervoor hebben we sinds 2012 een timmer werkplaats ingericht. In deze werkplaats kan creatief gewerkt worden aan bijvoorbeeld een vogelhuisje, maar er is ook ruimte genoeg om creatief te kunnen knutselen.

Kortom

Er is dus veel te doen op de boerderij en juist daarom zijn we blij dat we geholpen worden bij de verschillende werkzaamheden!